Het is ondertussen al van januari geleden dat de première van ‘jesus Christ Superstar’ heeft plaatsgevonden. Jeangy Macrooy speelt er de hoofdrol en die première was voor hem vooral heel erg bijzonder.

“De voorbereiding, de aanloop ernaartoe, ging erg goed. Na de derde try-out, de week voor de première, is er al niets meer aan de show veranderd. Wij hadden het gevoel van: dit is wat we willen vertellen. Iedereen ging, ondanks dat er wel wat spanning was, met vertrouwen de première in. Overal waar we nu komen, zijn er volle zalen. Het is echt een heel bijzonder avontuur”, klinkt het in Party.

Naast musicalacteur is Jeangu ook gewoon zanger. En tussen die twee jobs merkt hij toch wel een groot verschil.

“Het grote verschil is dat ik een rol speel en muziek zing die ik niet zelf geschreven heb. Maar het is iets wat op mijn bucketlist stond. Ik wilde altijd al een keer musical doen. Ik ben heel blij dat ik heb gewacht op deze kans, want deze musical met deze muziek, Ivo van Hove als regisseur en dat het zo goed is ontvangen door het publiek… Ik ben me gewoon heel bewust dat zoiets niet vaak gebeurt, vanzelfsprekend is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.