Er bestaat geen twijfel over dat André Rieu een van de rijkste artiesten van Nederland is. Hij heeft een eigen vermogen dat wordt geschat op 25 miljoen euro en heeft wereldwijd al meer dan 40 miljoen albums verkocht. Daardoor wordt hij zelfs een van de best verkopende muzikanten wereldwijd.

Rieu heeft geluk dat hij zo’n eigen vermogen heeft, want in 2008 zat hij nog zwaar in de schulden na het bouwen van een prachtig decor voor zijn concertreeks.

Doordat het decor veel geld kostte en ook alle medewerkers moesten worden betaald, hield hij aan die concertreeks niks over behalve een schuldenberg van 34 miljoen euro.

André kreeg hulp van de bank maar zijn Stradivarius, studio, cd’s en de rechten op zijn naam werden eigendom van de bank.

“In die tijd heb ik wel wakker gelegen. Het bezoek van de bank staat me nog goed bij. We zaten hier binnen en ze keken om zich heen: waar kunnen we allemaal beslag op leggen? Gelukkig zei een van hen: ‘Laat hem spelen, zo verdient hij tenminste nog iets terug.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.