Ooit was er een tijd waarin de muziek die onder andere Jannes bracht op een podium een beetje ‘not done’ was.  Dankzij het Mega Piraten Festijn kreeg piratenmuziek ook een gezicht en werd het enorm populair in Nederland.

De titel van  Koning Der Piraten is al jarenlang weggelegd voor Jannes. Hij kreeg die titel door het publiek en de fans.

“De fans mochten mee beslissen wie Piratenartiest Van het Jaar zou worden. Later werd dat Koning der Piraten. Ik won die kroon in Almelo. Daar werd ik gehuldigd als de Koning Der Piraten dankzij legale radiostations die hun nek hebben uitgestoken om onder meer mijn muziek onder het Nederlandse publiek zo populair mogelijk te maken”, vertelt Jannes in Party.

Jannes komt geregeld jongeren tegen die alles kunnen meezingen wanneer ze naar de discotheek gaan. Zelfs muziek uit de tijd toen Jannes nog een kleine jongen was.

Het succes is volgens de zanger te wijten aan het feit dat het zorgt voor verbroedering en voor samenzijn. Dat de liedjes ook nog eens eenvoudig zijn en geen moeilijke verhalen vertellen, maakt het ook tot een succes. “Ik maak muziek in het kader ‘voor ieder wat wils’ en dan krijg je dus uiteenlopende stijlen. Ook dat past bij me, want ik ben een gevoelsmens en een feestbeest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl