Jan Smit is behoorlijk boos na alle kritiek die hij te verwerken kreeg na het Eurovisiesongfestival. Hij was eerder al uit de commissie van het Songfestival gestapt, het zou nu ook zomaar eens kunnen dat het de laatste keer was dat hij het liedjesfestival ook van commentaar voorzag.

Dat Jan boos was, dat was duidelijk te merken aan zijn reactie op alle kritiek die hij kreeg, schrijft Party. “Het is leven is te kort voor al dat domme en negatieve gezeik. Een wijs iemand zou zeggen: maak er een bal van en gooi hem weg… Goed doe je het namelijk nooit.”

Opvallend ook was dat Jan tijdens de finale van het songfestival behoorlijk cynisch uit de hoek kwam. Zo antwoorde hij op de vraag van co-presentator Cornald Maas toen die hem vroeg: ‘Dat waren ze alle 26. Jan, wat vond jij het leukste van de avond’: “Wat ik het leukste vond van de avond, is dat FC Volendam met 2-1 heeft gewonnen van Sparta.”

Zo leek het wel alsof Jan niet meteen met de liedjeswedstrijd bezig was, maar wel de voetbalwedstrijden in Nederland. En dat zal niet in goede aarde zijn gevallen.

Als het Jan hoog zit, dan zit het hoog en laat hij het er niet bij. Dus het valt nog af te wachten of we Jan volgend jaar als commentator zullen horen. Zijn opvolging lijkt in ieder geval verzekerd. Songfestival-deelnemer S10 heeft al laten weten dat ze zijn plekje graag wil innemen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.