Jan Smit maakt besluit: “Ik zeg niet meer op elke vraag meteen  ‘ja’”

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat Jan Smit al zijn professionele activiteiten on hold moest zetten omdat hij te  kampen kreeg met een burn-out. Geluk bij een ongeluk kwam op dat moment ook corona de wereld ingetrokken en ondervonden maar weinig mensen ‘problemen’ door het stopzetten van zijn activiteiten.

Jan moest toegeven dat het hem allemaal teveel was geworden en dat hij zijn limiet had bereikt. Tientallen jaren hard werken hadden zijn tol geëist, schrijft Story. Jan bracht zijn manager op de hoogte en zijn agenda werd leeggemaakt

“Ik ben toen naar mijn huisarts gestapt en die stuurde me n aar een kliniek in Spanje. Daar is mijn herstelproces begonnen. We zijn nu bijna 2,5 jaar verder en pas nu kan ik zeggen dat ik hersteld ben. Of dat hoop ik tenminste.”

De cultuursector draait nog niet zo heel lang terug op volle toeren, dus Jan heeft de afgelopen maanden nog niet voluit moeten werken zoals hij vroeger deed. “Pas nu gaan we zien of alles wat ik me heb voorgenomen in de praktijk ook uitvoerbaar blijkt te zijn. Een hele uitdaging.”

Tijdens zijn carrière was het voor Smit moeilijk om ergens ‘nee’ op te zeggen. Verre reizen om voor sporters in het buitenland op te treden, een Duitse tournee en platen die in Nederland werden uitgebracht, Jan deed alles. Maar dat is volgens de zanger nu compleet verleden tijd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.