Jan Smit had dit jaar behoorlijk wat commentaar op de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival. Hij was niet akkoord met de keuze om Mia en Dion te sturen naar Liverpool, maar naar zijn mening werd niet geluisterd.

In tegendeel, Jan kreeg heel wat kritiek te verwerken op zijn uitspraken en dat is hij beu. Jan is boos en hij laat het hier niet bij. En Jan die boos is, daar weten ze in Volendam alles over, zegt Party.

Ook zijn zus Monique Smit kan erover meepraten. “Dik twee jaar heeft hij me niet aangekeken en niet tegen me gepraat”, vertelde ze ooit eens in ‘RTL Boulevard’. “Maar dan praatte hij ook niet met me. Hoorde ik van iemand anders dat hij vond dat ik het leuk had gedaan.”

Dat hij boos is en dat hij het ook meent, bewees hij door na tien jaar opeens uit de selectiecommissie van het Songfestival te stappen. En ook al beweerde Jan dat het vooral was om vers bloed en nieuwe inzichten een kans te geven in de commissie, de waarheid lijkt toch helemaal anders te zijn. Jan zou eruit zijn gestapt omdat hij als enige tegen de inzending van Mia en Dion was.

Gelukkig was er nog zijn rol als commentator bij het Songfestival. Ook al bleef dat ook niet geheel onbesproken. Ook daar kreeg hij veel kritiek en raakte Jan erg geïrriteerd door. Zo zou het zomaar eens kunnen dat dit songfestival ook meteen zijn laatste songfestival was als commentator.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.