Het is bijna niet te geloven dat er ooit een tijd was waarin zanger Jaap Reesema 112 kilo woog. Dat is wel al een hele tijd geleden. Hij was toen vijftien jaar.

“In die periode zat ik slecht in mijn vel, mijn ouders gingen uit elkaar, en ik zocht troost in eten en drinken. Ik zag er ongelooflijk opgeblazen uit en zweette me kapot op het podium. Op een bepaald moment besloot ik de strijd aan te gaan met de kilo’s”, blikt Jaap terug in Story.

Op anderhalf jaar tijd verloor de zanger zo’n 35 kilo. Door de geboorte van de kinderen kwam er uiteindelijk weer elk jaar een kilo bij.

Jaap herkent veel van zichzelf in zijn 3 zonen: Muck, Youp en Ted. Zowel positieve eigenschappen als minder goede.

“Ze zijn heel ongeduldig, maar ook altijd heel enthousiast en grappig. Het zijn echte clowntjes. Of ze mijn muzikale genen hebben? De kinderen zijn nog jong, maar ze zingen en dansen heel graag.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.