Het is elke dag opnieuw aanpassen

Toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak schreef Jaap Reesema het nummer ‘Mijn Kleine Presidentje’. Daarin bezong hij vooral hoe zijn zoontje Muck de oorlog zag en welke vragen er bij de kleine jongen allemaal naar boven kwamen.

Muck is amper zes en dus nog heerlijk naïef voor zijn leeftijd. Iets wat papa Jaap gelukkig niet meer is.

“Ik ben de jongste uit een gezin van vijf kinderen en mijn ouders hadden het bijzonder druk. Dus ik heb al snel geleerd wat het betekent om voor mezelf te zorgen. Maar in het midden van mijn puberteit gingen mijn ouders scheiden en daar had ik het wel erg moeilijk mee”, vertelt Jaap in Goesting.

Van de ene dag op de andere dag was het leven van Jaap iets minder waanzinnig dan het altijd was en dat was toch even slikken. Maar gelukkig is Reesema wel altijd in de liefde blijven geloven.

“Ondanks de scheiding van mijn ouders geloof ik er nog wel in. Mijn ouders waren al een koppel toen ze zestien waren. Het is allemaal prima zo, er kunnen altijd dingen gebeuren in het leven. Ook met mij en Kim. Vandaag gaat het goed, maar weet jij wat er morgen zal gebeuren?”

Kim en Jaap praten openlijk over hun relatie en hun carrières in de podcast ‘Nu wij niet meer praten’. Daarin hebben ze het onder meer over het feit dat je structuren die je voor je kinderen had, maar beter kan vergeten. “Als je kinderen hebt is het elke dag opnieuw aanpassen. Het heeft geen zin om alles op voorhand te gaan plannen, want de realiteit loopt toch anders.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.