Ivo Niehe en Haye van der Heyden hebben een tijdlang met elkaar samengewerkt. Zo hebben samen de satirische radioshow ‘Binnenlandse zaken’ gemaakt, en was die ook te zien op televisie voor een aantal jaar.

“Ik heb de laatste tijd weer veel contact met Ivo. Hij zegt dat ik aardig ben geworden, wat ik vroeger volgens hem niet was, en ook coöperatiever. Ivo en ik hadden rondom de uitzendingen van ‘Binnenlandse Zaken’ nog weleens strijd. Ivo had destijds de neiging om, soms de clou van een sketch af te knippen, dat raakte me in mijn schrijvershart”, zegt Haye in Veronica Superguide.

De band tussen de heren is behoorlijk hecht en Ivo nodigde Haye zelfs uit op zijn verjaardagsfeest toen hij 65 werd.

“Zijn kinderen hielden toen een kleine cabaretvoorstelling waarin Ivo centraal stond en ook op de hak werd genomen. Ivo zelf lag dubbel. Dat vond ik mooi om te zien, dat hij zelfspot had. Ivo is iemand die in principe met zichzelf bezig is. Het is fascinerend dat iemand beroemd geworden is met het interviewen van andere mensen, terwijl hij erg geïnteresseerd is in zichzelf.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.