Boer Haico waagt net zoals alle andere deelnemers van ‘Boer Zoekt Vrouw’ zijn kans om via het programma een partner te vinden. Media-aandacht is voor de boer niet nieuw, hij kwam al eens in de aandacht doordat de gekkenkoeienziekte BSE bij één van de koeien was vastgesteld.

Dat voorval dateert al van begin deze eeuw en gebeurde op de boerderij van Haico en zijn ouders. De gekkenkoeienziekte op de boerderij zorgde in Denemarken voor heel wat paniek.

Men dacht in Denemarken dat de ziekte werd verspreid door geïmporteerd krachtvoer uit Nederland. ‘Trouw’ melde dat de koe niet was ontdekt door het uitgebreide testsysteem BSE, lezen we in Story.

“Het dier vertoonde de eerste symptomen van de gekkenkoeienziekte al begin december. De boerderij werd onder verscherpte controle gesteld, alle mek werd vernietigd en geen enkel dier werd geslacht. De koe ging uiteindelijk zelf dood op oudejaarsavond.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.