Het was eens iets nieuws zo’n kijk en luisterbox tijdens de auditierondes van ‘K2 zoekt K3’. Het was een leuk concept, maar het werd niet door iedereen even goed onthaald. En het gebeurde wel eens dat een goede kandidaat niet doorging omdat hij of zij te weinig uitstraling had volgens Gordon of Ingeborg.

Ook Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn vonden het een leuk concept, maar begrijpt dat de juryleden strenger waren door deze aanpak. “Wij hadden een beter beeld van de kandidaten omdat wij alles zagen. We waren bijvoorbeeld milder voor iemand die minder goed zong, maar wel een toffe uitstraling had”, klinkt het bij Marthe in Story.

Zo zagen Hanne en Marthe al wel eens een kandidaat passeren die het niet haalde door de keuze van de kijk en-luisterbox. “Een mama van 35, die de uitzending op tv uiteindelijk niet haalde, werd door Ingeborg en Gordon niet toegelaten vanwege haar leeftijd, terwijl je niet zag of hoorde dat ze een oudere kandidate was. Integendeel, we zagen ons echt al samen met haar in de wagen zitten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS