Sinds de komst van sociale media kan iedereen zomaar ongegeneerd zijn mening geven over iemand. Achter een schermpje voelt iedereen zich groot en sterk en is negatieve commentaar snel gegeven. Maar niemand denkt na over de gevolgen die zo’n commentaren kunnen hebben.

“Plots las ik dat ik te mager was. Ik moest aan mijn conditie werken omdat ik de nummers niet gezongen kreeg en toen zeiden ze: ‘Nu sta je stil, mar je moet die nummers ook kunnen zingen tijdens het dansen. Ik ben beginnen lopen en begon af te vallen, mede door de stress.

Maar ook dat lokte dan weer de nodige commentaren uit. “Toen werd gezegd dat ik te mager was en er ziek uitzag. Geen honderden reacties, maar wel genoeg om te blijven hangen”, getuigt Hanne Verbruggen in Nina.

Hanne trok zich de reacties heel erg aan, en dat is niet makkelijk voor iemand die graag anderen altijd wil plezieren. “Ik paste me heel hard aan omdat ik het gevoel had dat ik de dingen niet goed genoeg deed. Ik was een echte pleaser en ben mezelf toen even heel hard kwijtgespeeld.”

Gelukkig werd Hanne omringd met vrienden en familie die haar wisten op te beuren. “Mensen rond mij hebben toen gezegd: Laat dat los. En dat is waar, wat de rest van de wereld van mij vindt, dat mag mij niet raken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.