Binnenkort komt de musical ’40-45’ naar Nederland. In Vlaanderen was de musical een gigantisch succes, en het is voorlopig nog afwachten hoe hij het zal doen in Nederland. De ticketverkoop loopt goed en Gert Verhulst is alvast een tevreden man.

Zijn inspiratie voor de musical haalde hij bij zijn moeder. Hij groeide op met verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Ook in zijn familie was er het contrast tussen goed en fout, net zoals in de musical.

“We laten er een speciale hal voor bouwen. Zeventig bij zeventig meter en 21 meter hoog. Mijn moeder had dat prachtig gevonden. Helaas is ze 5 jaar geleden overleden”, vertelt hij aan Story.

Gert heeft haar nooit kunnen vertellen dat hij deze productie zou gaan maken en ze heeft het grote succes ook jammer genoeg niet kunnen meemaken. Dat de musical zo’n 800.000 mensen naar het theater heeft getrokken, heeft ze jammer genoeg nooit geweten.

“Ik vind dat spijtig. Ze zou het een heel mooie voorstelling hebben gevonden en ze zou heel trots zijn geweest op mij. Ook omdat we het niet zwart-wit brengen. Zo ben ik ook opgevoed door haar. Heb begrip voor een ander en wees altijd respectvol.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.