Sinterklaas, één van de leukste momenten van het jaar voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Heel wat ouderen genieten er nog steeds volop van om pakjesavond samen met het gezin te vieren.

Ook Gerard Joling viert het met de familie. Hij koestert veel mooie herinneringen aan zijn eigen sinterklaastijd.

“Ik woonde als kind in de havenstraat in Schagen en met mijn broer en zus ging ik een stukje verderop altijd naar de haven, waar van die bergen grind en zand lagen. Als de stoomboot van Sinterklaas aankwam, namen wij plaats op zo’n berg, want anders stond je te dichtbij en dat vonden wij eng”, lacht Gerard in Party.

Na Sinterklaas komt het einde van het jaar natuurlijk heel snel in zicht en er wordt al volop aan goede voornemens gedacht. Ook Gerard denkt er al eens over na.

“Ik hoop vooral dat ik gezond blijf en mijn werk kan blijven doen. Ik hoop dat we geen coronapandemie meer krijgen en dat zowel de mensen in de horeca als in andere beroepsgroepen goed hun centjes kunnen verdienen. We zitten in een soort crisis met de hoge prijzen voor stroom en gas en ik maak me daar wel zorgen om.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.