Gerard Joling heeft er een fantastisch jaar op zitten. Hij scoorde heel erg goed met ‘The Masked Singer’, waarin hij terug in het panel mocht zitten, maar ook ‘Fout Maar Goud’ deed het goed op RLT4. Joling kan dus tevreden terugblikken.

“Maar ook De Toppers waren weer een succes en ook dit jaar staan allemaal leuke dingen gepland zoals festivals en tv-programma’s. Ik vind het goed. Er is geen kommer en kwel. Het is ook lachen dat kinderen nu naar me toekomen. Zij hebben het dan over ‘The Masked Singer’. Dan denk ik: je weet niet eens dat ik zing, dat ik liedjes heb gemaakt”, lacht Gerard in Weekend.

‘The Masked Singer’ was ook dit seizoen een groot succes en Gerard had er de allergrootste lol. Vooral met Loretta Schrijver. Zij maakt iedereen vaak aan het lachen.

“Ik lig af en toe gewoon achter de desk… Dat kunnen ze soms niet eens uitzenden omdat we zo zitten te gieren. Daar snappen de mensen dan niks van.”

Gerard is net terug van enkele weken Curaçao, waar hij genoot van wat vakantie en ook mocht optreden. Maar bovenal heeft hij er de sterfdag van zijn moeder herdacht. “Dat moet ook gewoon, want vorig jaar was ze er nog. Ik had ook nooit gedacht dat het me zo zou aangrijpen, maar het gemis is groot. En iedere keer denk ik weer aan dingen. Mijn moeder heeft een mooi leven gehad en daar hebben we met z’n allen alles voor gedaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.