Hij kan meer weigeren

Voor televisie neemt Gerard Joling niet meer elke opdracht aan die op zijn pad komt. Maar zijn agenda is de komende maanden toch goed gevuld met allerlei projecten.

“Ik heb net ‘Holland Zingt Hazes’ gedaan en De Toppers-concerten komen er natuurlijk aan. Intussen ben ik ook alweer in de studio bezig met andere projecten. Zoals het er nu voorstaat, ga ik dit jaar ook gewoon ‘The Masked Singer’ weer doen. Dat staat al ingepland”, zegt Gerard in Party.

Maar er staan ook enkele andere televisieprogramma’s op de planning. Programma’s waar hij zich volledig in kan vinden.

“Het gaat eigenlijk allemaal helemaal prima, maar we bewaken wel wat strenger dan voorheen de agenda. Ik wil me niet meer over de kop werken. Financieel is dat niet meer nodig en ik wil ook vrije tijd overhouden om leuke dingen te doen.”

Gerard is al veertig jaar bezig en heeft dus wel al wat bereikt in zijn leven. “Ik bevind me op het punt dat ik gewoon kan zeggen wat ik wil en wat ik niet wil. En dat is heerlijk, want ik word heel vaak gebeld door tv-programma’s. Vroeger deed je dan aan veel mee, omdat het goed was voor je pr en bekendheid. Maar daar hoef ik het nu niet meer voor te doen. Het betekent dat ik wel selectief mag zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.