‘De Bauers’ was in de jaren 2000 erg populair als realityreeks. Massaal veel Nederlanders volgden het wel en wee van de familie Bauer en ze wonnen er zelfs de Gouden Televizier-Ring mee.

Steeds vaker kwam de vraag of Frans en zijn familie geen nieuw seizoen wilden maken van het programma. De familie heeft er even over getwijfeld, maar een aantal maanden geleden gaven ze dan toch hun goedkeuring voor een nieuw seizoen.

“Ik denk dat ik die vraag wel honderdduizend keer heb gehad in de afgelopen twintig jaar. Maar ik heb altijd de boot afgehouden. Omdat ik ervan uitging dat niemand thuis daarop zat te wachten. Maar toen zei toch een van mijn zoons: waarom niet eigenlijk?”, vertelt Frans aan Veronica Superguide.

De afgelopen jaren was het misschien niet ideaal geweest om te gaan filmen bij de familie Bauer. Vrouw Mariska kreeg een herseninfarct, vader Chris kwam te overlijden en al die gebeurtenissen lieten hun sporen na in het gezin. Toch wil Frans Nederland graag een kijkje gunnen in het leven.

“We doen dit echt voor iedereen die het twintig jaar geleden leuk vond om naar ons te kijken en die wil weten hoe het nu met ons gaat. That’s it. We hebben het uitvoerig met elkaar besproken en iedereen kiest wat hij wel of niet wil alten zien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.