Het zit Frans Bauer niet mee. Zijn vrouw Mariska kreeg aan het begin van het jaar te maken met een hersenbloeding en onlangs kreeg Frans te horen dat zijn broer Dorus blaaskanker heeft. De anders altijd zo vrolijke Frans krijgt het hart te verduren.

Maar gelukkig zijn er de vier zonen van Frans die hun vader zoveel mogelijk proberen te steunen en die er altijd zijn voor hun vader. “Wij zijn een heel hecht gezin, doen veel dingen samen. Ons gezin is ons uitgangspunt. Daarna komt pas de rest”, vertelt Mariska in Flair en Party.

Broer Dorus werd onlangs met spoed geopereerd en zorgde bij Frans voor heel wat stress en zorgen. “Maar hij is geopereerd en dat is gelukkige allemaal erg goed gegaan.”

Naast zijn kinderen probeert Frans zich ook op te trekken aan zijn optredens die hij mag doen. Na de coronastap is dit een welkome afwisseling voor de zanger. Het zorgt voor de nodige ontspanning, maar ook enkele moeilijke momenten.

Dorus was immers de chauffeur van Frans tijdens optredens en hij was de beheerder van het fanclubkraam. “Hij verkocht de sjaaltjes en de T-shirts. Dat zijn ook dingen die ik nou mis. Dus dat is best even pittig.”

Maar Dorus krijgt goede vervanging, want niemand minder dan zoon Christiaan rijdt momenteel met zijn vader rond naar optredens. “Ik heb mijn zoon meegenomen en die sleurt mij er doorheen. Hij zegt tegen me: ‘Pap, we gaan het gewoon ouderwets gezellig maken.’ Dus daar houd ik me weer aan vast.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.