We lijken corona stilletjes aan achter ons te kunnen laten. De maatregelen lijken één voor één te verdwijnen en de cultuursector draait weer op volle toeren. Tot grote opluchting van Peter Beense.

Doordat Peter zelf besmet raakte met corona moest hij de concertreeks van ‘Holland Zingt Hazes’ jammer genoeg missen. En dat deed Beense toch een beetje pijn. “Maar gelukkig was Paul de Leeuw er, zodat hij voor mij in maart kon invallen. Ik had nog geen editie gemist en ik was daar best trots op. Heel jammer dus dat ik de laatste 5 optredens heb moeten missen”, vertelt hij in Party.

Peter houdt ontzettend veel van zijn job en hij is blij dat hij elke dag mag doen, want hij graag doet. “Door corona ben ik toch wat voorzichtiger geworden. De afgelopen twee jaar, toen zingen niet tot nauwelijks mogelijk was, heb ik geen andere dingen gedaan. Ik heb mijn tijd uitgezeten en heb heel wat in te halen.”

Door een tweetal jaar thuis te zitten, heeft Peter al heel wat van zijn gespaard kapitaal moeten spenderen. En ondanks dat hij terug mag optreden, merkt hij dat ook de mensen voorzichtiger zijn geworden.

“Maar ik ben ieder weekend weer weg en dat bevalt me. Ik was in het begin best angstig om er weer in te stappen. Als je er zo’n tijd tussenuit bent geweest, weet je niet hoe het gaat en hoe de mensen op je reageren. In de praktijk, zo bleek al snel, werd i ontvangen als een koning en dat is helemaalt e gek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl