Kerst is altijd een beetje de periode waarin er veel gevierd wordt en waarbij er ook eens wordt terug gedacht aan de vele dierbaren die we de voorbije jaren zijn verloren. Frans Bauer verloor zijn vader acht jaar geleden. Het gemis is nog altijd enorm.

“Op kerstavond steek ik tijdens de nachtmis een kaarsje voor mijn vader aan. Meestal doe ik dat in de Basiliek van Oudenbosch, waar Mariska en ik veertien jaar geleden getrouwd zijn. Ik steek voor iedereen die mij lief is geweest en er niet meer is een kaarsje aan”, zegt Frans in Party.

Het mag dan al wel bijna 8 jaar geleden zijn, het gemis is er niet minder op geworden. Frans denkt nog heel vaak aan hem en dat zal niet veranderen.

“Je komt in het leven namelijk keer op keer voor situaties te staan waarover je denkt: pa, hoe zou jij dat hebben gedaan, of hoe zou jij daar instaan? Laatst was ik in Duitsland in de studio aan het werk. Omdat mijn vader me altijd heeft begeleid, kwam ik onderweg langs heel veel plekken waar ik met hem geweest was.”

En die plekken brachten ook heel wat herinneringen met zich mee, vooral mooie herinneringen aan zijn vader. “Het geluk wat ik heb, zo besef ik achteraf, is dat mijn vader en ik altijd alles met elkaar besproken hebben. De mooie herinneringen blijven, en geloof mij, ik heb er veel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl