René Froger zal zich John van Katwijk nog goed herinneren want jarenlang waren ze de beste vrienden en was John de manager van Froger. Van Katwijk postte recent een post op Facebook over André Hazes senior.

In zijn Facebookpost schrijft John dat André senior behoorlijk gefrustreerd was omdat hij het succes niet kende dat Marco Borsato en René Froger wel hadden. En dat hij dit vooral thuis uitwerkte op vrouw en kinderen.

Iets wat de jonge André Hazes dan weer gemaakt heeft tot wie hij nu is. André wil graag goed doen voor iedereen en wil iedereen plezieren. En dat is niet altijd hoe het werkt in de showbizz.

“Succes kent een hoge prijs en maakt slachtoffers. Je gaat dingen winnen, maar ook iets verliezen: je relatie, je gezondheid, jezelf of je verstand. Succes is een jaloerse minnaar. Het kan niet delen. Het eist al je aandacht of het zal je straffen”, citeert Party van Katwijk.

Van Katwijk heeft zoals veel Nederlanders naar de documentaire over de jonge zanger gekeken en trekt zijn conclusies. “Ik ga ervan uit dat in deze openhartige documentaire de donkerste momenten er nog zijn uitgeknipt. We zien een leuke jongen die voor andermans lol een lijdensweg aflegt”, begint hij.

“Net zoals zijn vader kreeg ook Dreetje podiumvrees, faalangst en stemstress. Precies de drie dingen die je onder controle moet hebben voor een lange carrière. Tel daarbij op dat hij een totaal andere muzieksmaak heeft dan de liedjes die hij zingt. Hij heeft geen manager, maar een boeker die zijn agenda doseert.”

Volgens John zocht André een toevlucht via enkele vriendinnen. Maar was het uiteindelijk een combinatie van alles die voor een breakdown bij de zanger hebben gezorgd.

En dat was meteen mooi materiaal voor een docureeks. Want ook die toont het mooie beeld hoe André na alle miserie en ellende terug in de armen terechtkomt van zijn moeder, en laat dat ook net iemand zijn die de voorbije jaren veel ellende heeft gekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl