2023 was niet altijd een topjaar voor Evi Hanssen. Zij verloor dit jaar haar mama die ongeneeslijk ziek was. Ze eert haar moeder nu met een boek.

“Toen mijn moeder wist dat ze zou gaan sterven, maakte ze een appgroep aan: ‘Naar een zachte…’ Op de puntjes moest het woord ‘dood’ staan. Dat wisten mijn broers, schoonzussen , vader, man en ik heel goed. Ze was vastberaden: het moest mooi zijn, warm, en ook: bespreekbaar”, vertelt Evi in Flair.

Vooral het bespreekbaar zijn was voor Evi en haar familie onwennig. Niemand in de familie praat immers graag over het feit wanneer ze ziek zijn. Ze vermijden zo’n gesprekken veel liever.

“Maar mijn moeder deed voor hoe het ook kan. Ze begon te vertellen over haar ziekteproces en alles wat in haar opkwam, en via de dictafoon op haar telefoon stuurde ze me de audiofragmenten. Ik had dat aan haar gevraagd, want als iemand sterft, neemt diegene ook een boel herinneringen mee. Die wilde ik bewaren en ik wilde erover schrijven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.