4 Mei is en blijft en de dag van de Nationale Dodenherdenking. Het werd woensdagavond om 20 uur weer 2 minuten stil in Nederland. Heel veel mensen stonden stil bij de herdenking van landgenoten die tijdens of sinds WOII overleden zijn bij oorlogssituaties. Zo was dat ook bij Eva Jinek, de presentatrice ziet elke dag een herinnering aan een tragische gebeurtenis, want er ligt een struikelsteen voor Margrit Weinberg voor haar huis. “Die ligt op de stoep voor mijn huis, want Margrit woonde hier samen met haar ouders, haar broertje en haar oma en opa. Eind 1944 zijn ze allemaal vermoord in Auschwitz”, schrijft Eva op Instagram.

“Dinsdag ontmoette ik het schoolvriendinnetje van Margrit, Betsy van der Meer. Betsy is 92 jaar oud en heeft de herinnering aan Margrit altijd in leven gehouden. Dankzij haar weet ik nu wie Margrit was – en dankzij haar ligt er op de stoep, precies op de plek waar Margrit en Betsy altijd samen speelden, nu een struikelsteen voor haar. Zodat iederéén kan weten wie ze was en zodat niemand haar naam vergeet”, besluit Eva Jinek. Hopelijk moeten er in de toekomst niet nog meer van die struikelstenen komen, er zijn al meer dan genoeg slachtoffers gevallen, niet?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.