De mannen in Nederland lijken al een tijdje niet meer veilig te zijn. De ene BN’er na de ander wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag of verkrachting en ook Danny de Mink ontkwam er niet aan.

Het zou gebeurd zijn in 2007, tijdens de tournee van de musical ‘Ciske de Rat’, waarin hij toen de hoofdrol vertolkte. De vrouw in kwestie zou ook hebben meegespeeld en daar zou hij haar hebben verkracht.

Danny ontkent alle geruchten en bevestigt alleen dat er gekust is, mét wederzijdse toestemming. Maar die geruchten hebben wel een grote invloed gehad op zijn carrière en zijn gezin. Danny was immers al getrouwd met Jenny op het moment van de feiten.

Danny wil zijn onschuld bewijzen en stapte zelf naar de rechter. Hij heeft weinig zin om nog jaren te wachten op een proces en hoopt dat alles snel achter de rug is.

Danny wilde graag een getuigenverhoor afdwingen van de vrouw, maar die lijkt daar weinig zin in te hebben, zegt Story. “Mijn cliënte heeft op 27 mei aangifte gedaan over iets dat haar vijftien jaar geleden is overkomen. Het feit dat we hier vandaag zitten is een teken aan de wand dat vrouwen in dit soort gevallen, vaak niet kiezen voor aangifte”, klonk het bij de advocaat van het slachtoffer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl