Zowat een week geleden zorgde een video van Yvonne Coldeweijer ervoor dat Danny de Munk en een groot deel van Nederland zich in hun koffie verslikte. Yvonne vertelde in de video dat zij heel wat DM’s had gekregen met straffe verhalen over Danny de Munk.

De verdachtmakingen waren best wel ernstig. Al die tijd bleef het stil vanuit het kamp van Danny de Munk, maar de zanger en musicalartiest heeft nu via zijn advocaat toch op de heisa gereageerd. Hij had dit wellicht liever niet gedaan, maar zijn kinderen worden lastig gevallen.

“Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb. Achter die woorden sta ik nog steeds. Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen. De MeToo-beschuldigingen vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat die op professionele wijze onderzocht kan worden”, lezen we in de mededeling.

Zijn advocaat Annemiek van Spanje bekijkt samen met haar cliënt of zij stappen zullen ondernemen. “De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden. Gelet op de ernst van de beschuldigingen en de impact op het privé- en gezinsleven van cliënt, hadden de beschuldigingen voorafgaand aan publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moeten worden onderzocht. Dat is niet gebeurd”, reageert Annemiek van Spanje. “Dat neemt niet weg dat cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek”, klinkt het verder.

Danny de Munk zal zijn werkzaamheden in de nabije toekomst gewoon verder zetten, lezen we in de persmededeling.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl