2022 wordt haar jaar: met een Sportpaleisconcert in het najaar, een YouTubekanaal dat miljoenen fans telt van Texas over Kaapstad tot Seoul en São Paulo én een nieuwe single in april. ‘Miss You Most’ is een breekbaar en ingetogen maar tegelijk ook poppy nummer. Daarmee gaat ze voor een nieuwe sound. Het nummer beluisteren kan hier: https://lnk.to/MissYouMost

« It’s times likes these that I miss you most», zingt Dana Winner in haar nieuwste nummer. Ze is terug (van nooit écht weggeweest). «Dit voelt aan als een nieuw hoofdstuk in mijn leven. »

In 1989 had Dana Winner haar eerste hit te pakken, met haar versie van het Carpenters-liedje ‘Op Het Dak Van De Wereld’. De start van een indrukwekkende carrière waarin ze de ene hit na de andere scoorde. Dertig jaar, achttien albums en méér dan 3,5 miljoen verkochte albums later, gaat Dana Winner voor een nieuwe, frisse sound. Met respect voor het verleden mààr met de blik vooruit. 2022 wordt hét jaar van Dana Winner.

Haar nieuwe single ‘Miss You Most’ is een intiem en zachtaardig nummer, met een licht melancholieke tekst. Engelstalig. Want tijdens de pandemie ontdekte ze pas écht hoe internationaal haar publiek is.

Ingetogen, breekbaar en met hart op de tong. Met haar pakkende nummers laat Dana Winner haar hart spreken én ontroert ze fans over de hele wereld. Haar bekendheid gaat tot ver over onze landsgrenzen heen. De versie van het nummer ‘One Moment In Time’ werd al meer dan 80 miljoen keer bekeken op YouTube door fans in Brazilië, de VS, Nederland, Duitsland en Zuid-Korea. Elke week abonneren meer dan 1.500 nieuwe fans zich op haar YouTubekanaal.

Op zondag 30 oktober 2022 staat Dana Winner in het Sportpaleis, waar ze verschillende gasten mee op het podium uitnodigt. Het internationale Il Divo bevestigde z’n komst. Die internationale groep is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de populairste groepen in de klassieke muziek. Ook op het podium én heet van de naald: wereldster Ronan Keating, bekend van de hit ‘When You Say Nothing At All’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.