Dan Karaty reisde zowat de hele wereld rond om te zetelen in jury’s van allerlei landen. Zo trok hij naar Nederland en België om jurylid te zijn in ‘got talent’. Overal waar hij kwam, verscheen een gelukkig man met een mooi leven.

Maar dat was jammer genoeg maar schijn. Achter zijn glimlach verschool zich een man met een probleem. Een probleem dat er niet beter op werd door de komst van covid.

“Ik liep vast. De façade die ik voor mezelf had opgetrokken, viel weg: het reizen, de uren alleen in hotelkamers, mijn geslaagde televisieoptredens, het geld dat ik binnenbracht – het deed er niet meer toe of was weggevallen. Ik zat thuis”, blikt Dan terug in Libelle.

De eerste weken van de lockdown kon hij zich nog bezig houden met onder andere de kinderen en hun huiswerk. En wanneer het 5 uur was, was het tijd voor zijn eerste glas wijn van de dag.

“Na een paar weken trok ik om drie uur ’s middags de eerste fles open. Waarom niet? Daarna begon ik tijdens de lunch al te drinken. Na acht maanden ging ik als ik wakker werd niet meer naar de gym, maar rolde ik uit bed en ging meteen aan de wijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.