Het is bijna niet te geloven dat Dan Karaty in Nederland en België een grotere ster is dan in zijn thuisland Amerika. Dan mag daar wel nog altijd wonen, hem herkennen op straat dat doet bijna niemand.

Perfect voor hem dus om in Amerika naar een afkickcentrum te gaan waar niemand hem kent. Maar toch vond Dan het erg vernederend om te moeten afkicken.

“Het voelde alsof ik naar de gevangenis ging. Ik moest me uitkleden en werd gefouilleerd. Het was zo erg dat ik dacht: mijn leven is voorbij. Ik wist dat ik het nodig had en ik wilde het doen voor mijn vrouw en kinderen”, vertelt hij in de podcast ‘Wat Kan Er Nou Gebeuren’ en in Weekend.

Maar Dan was het beu om altijd maar te liegen en te liegen waarom hij geen bier wilde drinken met vrienden of waarom hij geen wijn wilde nemen bij een etentje.

“Ik wilde daarom gewoon eerlijk zijn. Het is enorm moeilijk om niet te drinken. Want je kunt elke dag wel een excuus bedenken om het te doen. Alcohol is een drug, de enige drug waarvan je moet uitleggen waarom je het niet gebruikt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.