De bedragen die de familie Meiland verdienen door hun televisiereeks zijn gek. Het eerste seizoen kregen ze 10.000 euro per aflevering, het tweede seizoen 20.000 euro. Dat maakt een mooi totaal van 220.000 euro.

Caroline van Eeden, die ooit voor de familie werkte, kreeg als verjaardagscadeautje 10.000 euro omdat ze aan het programma meewerkte.

“De tweede keer was dat 6.000 euro, de derde keer 4.000 euro. Dat werd betaald door Vincent Producties. Als je dat omrekent in uren, dan is dat heel weinig. Maar ik vroeg ook niet om meer. Toen dat contract met Talpa er kwam, besprak Erica met ons hoeveel gage we wilden hebben”, klinkt het in Weekend.

Maxime eiste meteen haar deel van 20% op. Caroline die toen een lopende schuld had van 13.000 euro, vroeg 10.000 euro zodat ze haar schuld kon aflossen.

Volgens Martien bleef Caroline nadien ook nog geld eisen en elke keer meer en meer. “Dat is het punt. Ik heb gewoon geld gekregen voor de tv-productie en ik heb dat zelf gebruikt voor die schuld. Maxime wilde niet dat ik zou meeprofiteren van ‘hun’ geld.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.