Vrouwen die in de overgang zitten, ze vinden zichzelf niet altijd het makkelijkste gezelschap op zo’n momenten, maar ze kunnen er zelf ook weinig aan doen. Het hoort bij het ouder worden, hoe lastig het ook allemaal is.

Er heerst jammer genoeg ook nog altijd een groot taboe op de overgang en dat vinden heel wat vrouwen jammer. Ook Caroline Tensen vindt dat het taboe moet doorbroken worden en maakte er een documentaire op Videoland voor.

“Ik liep met mijn ziel onder mijn arm. Ik zat voor mijn gevoel op de reservebank bij de Publieke Omroep, ik was dik, dacht dat iedereen me nastaarde. Ik was niet gelukkig te knuppelen”, begint ze in Weekend.

Het ene moment was Caroline erg vrolijk en amper 5 minuten later kon ze alleen maar huilen. Die stemmingswissels pasten totaal niet bij haar en ze begreep er niks van.

“Mijn dochter Charlotte moest mij, de moeder die zogenaamd alles aankan, opvangen als een ingestort vogeltje, tot mijn man weer thuis was. Het was de omgekeerde wereld. Er was geen land met me te bezetten. Ik heb me in mijn leven nog nooit zo ongelooflijk kwetsbaar gevoeld. Als ik niet zulke lieve geduldige mensen om me heen had, weet ik niet hoe het was afgelopen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.