Wat kan vriendschap toch mooi zijn. In de Nederlandse showbizz zijn er heel wat bekende medemensen die doorheen de jaren een mooie vriendschapsband hebben opgebouwd. Ook Birgit Schuurman en Jelka van Houten delen zo’n band.

Er is in elk geval al één ding wat ze gemeenschappelijk hebben en dat is dat ze vaak ‘zusje van…’ worden genoemd. Birgit is de zus van actrice Katja Schuurman, Jelka is de zus van actrice Carice van Houten.

Al meer dan 25 jaar lang zijn ze de beste vriendinnen en vierden ze dat jubilee in het Spaanse Valencia. En de vriendschap is zo sterk dat Birgit al eens een liedje schreef voor haar beste vriendin.

“Ik heb het geschreven met mijn vriendinnetje in gedachten. Ze lijkt soms wel een shitmagnet en ik zou willen dat er nog vaker mooie dingen op haar pad komen”, quoteert Party Birgit.

De twee leerden elkaar kennen bij ‘Sexual Perversity’, waarin de twee een rol te pakken hadden gekregen. De twee beseffen dat ze heel veel geluk hebben gehad dat ze zo’n goede vriendinnen zijn geworden. “Binnen deze wereld is het moeilijk vrienden maken. Je vliegt van de ene groep naar de andere. Maar als je bij haar binnen bent, blijf je binnen”, aldus Birgit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.