Sinds een goed jaar is Bridget Maasland helemaal gestopt met drinken. En ze moet toegeven dat het haar wel goed doet. Haar huid straalt en Bridget ziet er bijzonder goed uit. Stoppen met drinken was dus een erg goede beslissing van de presentatrice.

Maar geen glaasje kunnen drinken, net met de feestdagen, heel wat mensen zouden het jammer vinden. Al denkt Bridget er weinig last van te ondervinden.

“Mijn moeder heeft nog nooit in haar leven gedronken, mijn vader drinkt trouwens ook niet, dus het is niet iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Ik heb eventjes een periode gehad dat ik een beetje aan het puberen was, omdat ik dat vroeger echt heb overgeslagen. Noem het een midlifecrisis, wat je maar wilt”, lacht ze in Weekend.

Maar Bridget kwam ook weer heel snel tot het besef dat ze zorg moest dragen voor haar lichaam, dat ze geen tweede kans krijgt. Al was de periode waarin ze dronk, voor Bridget ook erg leuk.

“Ik had dat ook nodig. Dus niet met schaamte, ik heb niks verkeerd gedaan. Het was alleen sociaal zo geaccepteerd, zeker in mijn vak, alles moet gevierd worden met drank, en op een gegeven moment ga je daar dan zo in mee. Maar toen dacht ik: ik word hier helemaal niet zo blij van, ik stop daar gewoon mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.