Je hoort steeds vaker dat mensen de alcohol laten staan en geen druppel meer willen aanraken. Bridget Maasland heeft die beslissing sinds enkele jaren geleden ook gemaakt. Zij begon nochtans pas laat met drinken.

“Pas na mijn scheiding ben ik beginnen drinken. Ik was toen 33. Een vriendin die in hetzelfde schuitje zat, kwam bij me wonen en samen hebben we heel wat avonden met veel wijn aan de keukentafel gezeten. Een soort verlate puberteit”, zegt Bridget in Linda.

De presentatrice was daarvoor altijd heel braaf en ook niet echt losbandig. Maar eenmaal ze begon te drinken, kwam ze er ook snel achter dat ze na een avondje doorzaken ook altijd een week moest bijkomen.

“Zelfs een glaasje bij de lunch was al funest voor de rest van mijn dag. Ik kan er lichamelijk gewoon niet tegen. Tweeënhalf jaar geleden ben ik definitief gestopt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.