Het is bijna weer zover. Binnenkort wordt het grote Eurosongcircus weer op gang getrapt. Deelneemster voor ons land is de 21-jarige S10. Zij is er helemaal klaar voor en gaat zich helemaal smijten in de hoop de overwinning mee naar Nederland te brengen.

Zo’n deelname aan het Eurovisiesongfestival brengt natuurlijk ook heel veel stress en spanning met zich mee. En de zangeres hoopt maar dat ze niet bezwijkt onder de druk en dat ze vooral zichzelf zal kunnen blijven.

“Het over de rode loper gaan en al die pers, dat vind ik een beetje vreemd. Net als herkend worden door mensen en alles wat daarbij komt. Ik besef dat het allemaal nog erger zal worden na mijn deelname maar ik ga gewoon proberen om erin mee te gaan”, zegt ze in Weekend.

Bekend zijn, wil ook vaak zeggen dat je herkend wordt op straat en dat vindt de zangeres soms wat vreemd. “Het valt op zich nog mee. Ik luister altijd lekker naar muziek als ik op straat loop. Soms zie ik wel als iemand me herkent, maar dan denk ik altijd: als die persoon mijn muziek leuk vindt, dan is dat alleen maar prima.”

Hoe S10 het er vanaf zal brengen op het Eurovisiesongfestival, dat kunnen we ontdekken tijdens de eerste halve finale op 10 mei waarin S10 als 8ste zal aantreden. Ze staat onder andere in de halve finale met topfavorieten Oekraïne, Portugal en Griekenland.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.