‘Hij Gelooft In Mij’ is momenteel te zien in de Nederlandse theaterzalen, en in het stuk is één van de hoofdrollen weggelegd voor Annick Boer. Zij speelt Friedel, de overleden moeder van Rachel Hazes.

Een mooie kans voor Annick, maar ook eentje met heel veel stress. “Ik was erg bang voor de reactie van Rachel. Die angst zorgde ervoor dat ik Friedel anders ben gaan spelen”, vertelt ze in Weekend. “Twee dagen voor de première dacht ik: ik doe wel haar moeder na, en dat is natuurlijk iemand die gewoon heeft geleefd en van wie zij heel veel heeft gehouden.”

Annick wilde het goed doen en bekeek diezelfde avond op hotel nog de Hazes-documentaire. En daar kwam Boer toch tot een heel ander inzicht. “Ik merkte dat zij eigenlijk kwetsbaarder was dan ik haar tot dan toe had gespeeld met de try-outs. Ik speelde haar iets minder lief, maar kwam erachter: ze is eigenlijk heel lief.”

Dat betekende dat 2 dagen voor de première van het stuk Annick nog vlug een draai gaf aan haar rol waarmee ze het personage toch meer waarheidsgetrouw wist neer te zetten. “Ik was dus wel blij met mijn angst dat ik ineens dacht: ‘wat zou Rachel vinden?’

Maar de musicalactrice kan op beide oren slapen, want Rachel was er erg blij mee. “Toen dacht ik: dat moet het zijn, zoals ik haar nu speel. Ze moet lief zijn, maar je moet natuurlijk ook om haar kunnen lachen, want het zijn grappige personage. Het is dankzij de komst van Rachel dat ik ineens wist hoe ik haar moest spelen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS