In besloten kring en zonder aanwezigheid van de pers hield kroonprinses Amalia een zomerfeestje voor haar 18e verjaardag.

De oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima verjaart nochtans in het hartje van de winter, maar wou deze keer een tuinfeest. De feestelijkheden vonden plaats op en rond Paleis Huis ten Bosch en duurden maar liefst twee dagen. Dat meldt het magazine Weekend.

Het zal wel wellicht één van de laatste keren geweest zijn dat de prinses in alle anonimiteit een evenement meemaakte. Nu ze 18 is, krijgt de prinses immers een inkomen van de staat en moet ze meer in de openbaarheid treden.

Al zullen we de eerste jaren nog niet veel openbare optredens van de kroonprinses hoeven te verwachten. “Studie gaat voor”, is het duidelijke standpunt van vader Willem-Alexander.

Amalia gaat na de zomer in Amsterdam wonen, ze gaat daar studeren. Als ze zich daar dan thuis voelt, kan er misschien eens nagedacht worden over iets anders daarnaast. Maar nu ligt de focus eerst op de studie”, lezen we in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl