Wie aan musical en theater denkt, denkt ook aan Albert Verlinde. Hij runde zeventien jaar lang het bedrijf V&V Entertainment en was vijf jaar algemeen directeur van Stage Entertainment. Nu is hij terug met zijn onderneming Albert Verlinde Entertainment.

“Zowel vroeg als nu heb ik altijd geprobeerd om te midden van het bestaande aanbod, iets te brengen wat er nog niet is. Toen Joop van den Ende heel grote producties deed, miste ik een kleine, aansprekende theaterproductie en bedacht ik ‘Piaf’. Een tegengeluid bieden en kijken waar nog kansen liggen, dat doe ik nu nog steeds”, legt Albert uit in Party.

Wekenlang ging Nederland op zoek naar de geschikte Danny en Sandy voor een nieuwe editie van de musical ‘Grease’. Ook daar is Albert laaiend enthousiast over.

‘Ik ben ervan overtuigd dat ook dat weer een succes wordt ondanks we in een tijd leven waarin theaters het moeilijk hebben. Ik hoor van alle kanten dat mensen onvoorwaardelijk graag naar ‘Grease’ willen. Ze betalen voor een kaartje en weten wat ze ervoor gaan terugkrijgen.”

Toch zal de musical niet helemaal hetzelfde zijn als vroeger. Het wordt een versie van de musical met een iets frissere toets. “Vergeleken met de twee andere versies, kijken we op een frisse manier met een frisse dans van nu, terug op de nostalgie van vroeger. Het speelt zich af in de jaren vijftig, maar wel op een school van nu. En dat met jonge, hippe mensen in kleding van toen, maar wel met een touch van nu.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl