Het is dankzij Albert Verlinde dat we jaar na jaar kunnen genieten van de mooiste musicals in de Nederlandse theaters. Hij koos er voor om in 2023 ‘Grease’ terug naar de theaters te halen en dat wordt nu al op veel enthousiasme onthaald.

In 2022 koos Albert ervoor om zich weer volledig te concentreren op zijn werk in het theater en niet langer op televisie. En dat is zijn beste beslissing die hij dit jaar heeft genomen.

“Het is heerlijk. Ik ben zo opgelucht. Ik heb het fantastisch gevonden om bij de televisie te werken, maar het was mooi geweest. Ik kan eindelijk weer ademhalen. Ik heb zo hard gewerkt dertig jaar lang”, zegt hij in Weekend.

Vooral ‘Shownieuws’ begon zwaar door te wegen bij Albert, zeker omdat dat elke keer laat op de avond geprogrammeerd stond.

“Het woord topsport wordt nu door iedereen gebruikt, maar dat was het wel. Ik doe nu alleen nog maar mijn werk in het theater en vind het ook leuk om maatschappelijke dingen te doen, zoals het ambassadeurschap van de VriendenLoterij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.