Ad Visser is 75 geworden en voelt zich nog altijd in topvorm. Zijn geheim: vooral niet sporten. En dat is toch wel heel bijzonder, want… is sporten niet juist supergezond.

“Je moet gewoon niet te veel sporten. Ik sport helemaal niet. Nee natuurlijk niet, dat is heel slecht voor je gezondheid. Iedere dag acht kilometer lopen door de natuur doe ik wel, maar dat heeft niks met de gezondheid te maken. Ben je gek”, zegt hij in Weekend.

Sporten ongezond, we kunnen ons goed inbeelden dat niet iedereen zomaar akkoord gaat met die uitspraak. Maar Ad legt graag uit waarom.

“Ik zat vroeger bij Mart Smeets in de klas en hij deed aan ontzettend veel sporten, zoals basketbal. Hij is zelfs een tijdje beroepsbasketballer geweest in het buitenland, geloof ik. Maar het was bij hem: sport, sport, sport. Ik sportte absoluut niet, had er helemaal geen zin in, vond het heel onverstandig. Ik wil niet lullig doen, maar Mart kan nu nauwelijks meer een stap lopen en roept altijd: ‘Mijn knieën zijn naar de knoppen.’ Tja, ik heb niks.”

Ad heeft dus niet meteen te klagen met hoe hij zich voelt en hoe hij het allemaal heeft aangepakt. “Het gaat uitstekend met me, mag ik wel zeggen. Men is de laatste twee jaar bezig geweest om een documentaire te maken over mijn bestaan en dat vond ik heel interessant. Ik mocht me natuurlijk helemaal niet bemoeien en daar moest ik zelfs voor tekenen. Ze kennen me wel al een beetje.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.