Wanneer een leeftijdsgenoot komt te overlijden, dan sta je wel al eens stil bij je eigen dood. Maar zangeres Mieke niet. Toen Pierre Kartner kwam te overlijden was ze daar erg van aangedaan, maar het heeft geen invloed gehad op haar gedachten.

“Maar wat ik wel heb is dat ik besef dat ik in mei 66 wordt en dat ik niet meer een heel leven voor mij heb liggen. En ergens baal ik daarvan. Want ik heb nog verschrikkelijk veel te doen. Maar ik heb nu al tijd te kort”, lacht ze in Party.

Die gedachte vindt Mieke soms wel moeilijk, maar ze beseft heel erg goed dat ze in de winter van haar leven zit. Iets waar ze soms mee kan leven, soms ook helemaal niet.

Maar ondanks dat alles brengt de zangeres in 2023 toch weer nieuwe muziek uit. Dat doet ze samen met zanger Bandit. Zij coveren ‘Love SHine A Light’ van Katrina & The Waves en doopten het nummer tot ‘Liefde Geeft Licht’.

“De reacties op het liedje zijn goed. Bandit en ik stonden in België bijna in alle hitlijsten op nummer één. Dat zijn vitamientjes. Je wil dan weer verder. Voor het voorjaar ligt er al een nieuw solonummer klaar. Elk jaar een nieuw album uitbrengen, is iets wat niet lukt. Maar voor mijn zeventigste wil ik als het kan toch nog twee albums maken. En dan is het genoeg geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl