In Weekend lezen we hoe de van gezondheid blakende, 82-jarige Peter Koelewijn een aantal jaar geleden een operatie aan de prostaat moest ondergaan. 

Drie tot vier jaar geleden werd een gezwel ontdekt en volgde er een operatie. Volgens Peter een probleem dat bij de meeste plus-zestigers ooit voorkomt. 

“Dat is typisch een kwaal van oudere mannen, kanker in de prostaat”, legt hij nuchter uit. “Maar dat is heel goed te verhelpen. En zonder prostaat kan een man heel goed leven.”

En verder wil de artiest zijn leven niet laten beheersen door angst voor deze of andere ziektes. Hij beseft immers dat het veel erger kan. “Als ik rondkijk wat mensen soms onder de leden hebben, dan denk ik: tjonge-jonge.”

Hij relativeert zijn verhaal nog extra door het te vergelijken met de miserie in de wereld, waar zovelen het nog pakken erger hebben. “Dus het gaat hartstikke goed hier”, besluit Peter opgewekt in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.