Het leven van Rob de Nijs is de laatste jaren een pak minder aangenaam dan toen hij nog een succesvol artiest was. De ziekte van Parkinson heeft zijn leven overgenomen en het is nog maar de vraag hoe lang hij dit nog volhoudt.

“Als Rob vindt dat hij er klaar mee is, is daar begrip voor. Maar Rob zelf geeft aan, ondanks alles, nog wel honderd jaar te willen worden”, vertelt Henriette over Rob in Party.

Henriëtte en Rob voeren vaak gesprekken over hoe het nu verder moet en hoe ver ze willen gaan. Geen makkelijke gesprekken, maar gesprekken die wel noodzakelijk zijn.

Rob probeert het einde dus nog even voor zich uit te schuiven en liefst zo lang mogelijk. Maar hij heeft vrede genomen met zijn ziekte. Hij is dan ook geen moeilijke patiënt.

“Hij is in niets moeilijk, daar heb ik zo’n bewondering voor. Ik kan nog weleens gefrustreerd raken over de situatie, bijvoorbeeld als het ons niet lukt om hem goed overeind te hijsen. Hij heeft dat niet. Rob accepteert het.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.