Het gaat niet zo goed met Rick Brandsteder. De populaire presentator heeft zich onlangs laten opnemen in een afkickkliniek. Nadat een voorwaardelijke gevangenisstraf hem boven het hoofd hangt, vond Rick het tijd om iets aan zijn problemen te doen.

Daarvoor trok hij naar Zuid-Afrika. Over de echte reden van zijn opname liet de presentator niets los, schrijft Story. Net zoals zijn manager er liever niet over praat.

“Hij is aan zichzelf aan het werken. We hebben af en toe contact met hem en het gaat redelijk goed. We zijn heel trots op hem dat hij dit doet. Daar willen we het bij laten”, zegt manager Carlijn de Vries.

Maar Ricks moeder, Yvonne, praat een stuk makkelijker over de problemen van haar zoon. Zij vertelt hoe de vork aan de steel zit.

“Rick zit daar omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van. Hij heeft zelf contact met die kliniek in Zuid-Afrika gezocht.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.