Toen adoptie voor homokoppels mogelijk werd was Paul de Leeuw er als de kippen bij om zich op te geven. Samen met zijn partner Stephan had hij een hevige kinderwens en dat zou mogelijk kunnen worden door adoptie.

Paul is onlangs 60 geworden en dat zou je de man niet meteen aangeven. Veel heeft hij te danken aan zijn partner die zeven jaar jonger is. Hij houdt Paul jong.

“Ik vind het wel vervelend dat ik het grootste deel van mijn leven heb gehad. Ik wil nog niet dood vanwege de kinderen, dat is wel een ding”, zegt Paul in Story.

Paul en Stephan adopteerden Kas, een jongen die werd gebaard door een Amerikaanse tienermoeder. Daarna volgde ook nog Toby. En die adopties hebben voor veel onzekere opvoedmomenten gezorgd.

“De oudste had een lastige puberteit. Dan vraag je je af: is dat gewoon de puberteit of komt het voort uit boosheid omdat hij destijds niet door zijn moede ris geaccepteerd. Anderhalf jaar lang was het op eieren lopen. Nu genieten we vooral van mooie vader-zoongesprekken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.