Fans van Boudewijn de Groot waren intens verdrietig toen de zanger vorig jaar aankondigde dat hij niet meer zou gaan optreden. Na 56 jaar was het mooi geweest en wilde hij niet langer stress in zijn leven.

Maar de muziek helemaal vaarwel zeggen, dat doet hij nog niet. Hij wordt nog steeds gevraagd als tekstschrijver voor nummers voor anderen.

Jammer voor de fans dus, die vanaf dan enkel nog thuis van zijn stem kunnen genieten. Maar spijt heeft de zanger zeker niet, zegt Story.

“Ik laat me niet verleiden. Maar ik voelde wel nog een zekere urgentie om ‘Windveren’ uit te brengen, mijn laatste album.”

“Maar eerlijk is eerlijk: ‘voor het te laat is’, dat schoot wel door mijn hoofd. Naarmate ik ouder word, raak ik meer onzeker. Zo heb ik ook vliegangst ontwikkeld en ben ik meer hypochondrisch geworden. Bij elk pijntje denk ik dat ik iets ergs heb.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.