Wanneer je besluit om te stoppen met je job, dan kan je maar beter op zoek gaan naar een nieuwe hobby om je tijd mee te vullen. Dat deed Jan Keizer, hij werd gebeten door de schildermicrobe. Een hobby waar zijn vrouw Marie minder blij mee is.

“Toen Marie en ik pas getrouwd waren, heb ik weleens geschilderd. Maar de kinderen vonden niets leuker dan dat uiterst abstract af te maken. Dat werd dus helemaal niets. Toen ik gestopt was met zingen, heb ik besloten om het weer op te pakken”, zegt Jan in Weekend.

Dat schilderen kan, maar niet bij Jan thuis. Marie vindt de verf namelijk bijzonder hard stinken. En dus trekt Jan naar z’n zwager Jan Stroek om er zijn hobby te kunnen beoefenen.

“M’n zwager heeft me de eerste beginselen bijgebracht en daarna ben ik gaan uitproberen. Schilderijen van anderen naschilderen. Maar ook foto’s die ik zelf gemaakt heb tijdens vakanties in Italië.”

Maar net zoals vroeger bij het schrijven van nummers is Keizer niet snel tevreden. “Het is moeilijk het los te laten en te zeggen dat het klaar is. Maar dat is niets vreemds. Paul McCartney heeft ook wel geroepen dat ‘Hey Jude’ veel beter zou hebben gekund.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.