Bier gooien naar een artiest, het lijkt een nieuwe hype in Nederland. Jammer genoeg. De Nederlandse artiesten hebben er genoeg van, het mag wel eens gaan ophouden.

Vooral Mart Hoogkamer krijgt het hart te verduren. Apparatuur van eender welke artiest raken beschadigd door het vele bier dat ze over zich heen krijgen wanneer Mart het podium betreedt.

“Een dj die op dezelfde affiche stond als Mart zijn materiaal was helemaal naar de filistijnen: laptop, draaitafel, alles”, begint Frans Duijts in Party. Dat betekende dat de organisatie de mensen eerder naar huis moest sturen, waardoor er serieus poen werd misgelopen.”

Mart verlaat het podium wanneer het te erg wordt en dat is ook erg nadelig voor de organisatoren. Zij betalen een volledig optreden, ook al heeft de artiest in kwestie maar een half uur op de bühne gestaan.

“De schade van die bewuste avond loopt misschien op tussen de zestig-en tachtigduizend euro. Als anderen dat horen, hoop ik dat ze in het vervolg twee keer nadenken voordat ze een biertje naar iemand gooien op het podium.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.