Ook voor de koninklijke familie is de vakantie aangebroken. Naar jaarlijkse gewoonte trekken Willem-Alexander, Máxima en hun drie kinderen naar Griekenland, waar ze sinds 2012 hun vaste stekje hebben.

Het koningspaar verloor hun hart aan Griekenland toen ze in 2010 aanwezig waren op het huwelijk van de Griekse prins Nikolaos. Twee jaar later kochtten Willem-Alexander en Máxima een optrekje van 4,5 miljoen euro in de nabijheid van het eiland Spetses. Dat lezen we in Weekend.

Het domein beschikt over een strakke villa, waar het koningspaar verblijft, en een bijgebouw dat dienst doet als gastenverblijf. Daar slapen ook de drie prinsessen.

Er werd ook een steiger aangelegd, waardoor het koninklijke gezin gemakkelijk uitstapjes kan maken met de Alma, een luxueus mini-jacht van zestien meter lang.

Niet geheel toevallig koos het koninklijke paar deze locatie uit. Hun optrekje bevindt zich dan ook vlakbij restaurant Orloff, het favoriete restaurant van Willem-Alexander. De koning vierde er dan ook al meermaals zijn verjaardag, klinkt het in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Arne Six