Positief in het leven staan, het is iets wat veel mensen zouden willen, het is iets wat niet iedereen lukt. Bij Willeke Alberti lukt het behoorlijk vlot, zij probeert elke dag positief in het leven te staan.

“Ik kan me best voorstellen dat mensen al die positiviteit op een gegeven moment wel genoeg vonden. Godzijdank ben ik het nog steeds, maar het is niet manisch meer. Ik ben wel veel duidelijker geworden”, zegt Willeke in Weekend.

Willeke staat al 65 jaar op de planken en loopt al bijna 78 jaar lang rond op onze aardbol. Hoe ouder ze wordt, hoe vaker ze afscheid moet nemen van mensen rond zich heen. Maar ze probeert zich vooral te focussen op al het positieve in haar leven. Zoals haar 80ste verjaardag binnen twee jaar.

“Daar verheug ik me op, want dan ga ik een leuk feest geven. Ik hoop dat ik dan nog steeds ‘Dans Me Gek’ kan zingen en dansen, want dan gaat het nog steeds goed met me. Het is nu een drukke tijd met die documentaire, ik heb ook opgetreden bij Chantal Janzen in de Ziggo Dome en in maart ook nog een keertje met de Snollebollekes.”

In de docusoap die nu op SBS6 loopt zien we niet alleen Willeke Alberti, de artieste, maar ook Willy Verbrugge, de persoon achter de artiest. “Als ik al die oude beelden zie die ze uit het archief van mijn broer hebben gehaald, houd ik het niet droog. En als ik huil, kan ik weer niet zingen. Ik word er ook heel lelijk van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.