Tom Waes reist meermaals per jaar met het vliegtuig met als doel mooie tv-programma’s te maken. Zijn ‘Reizen Waes’ is een ontzettend populair programma. Maar er komt ook veel kritiek op het vele vliegverkeer van Tom Waes en zijn crew.

“Ik ben dit jaar weer op 9 fascinerende plekken geweest. En ik ga ook blijven reizen in de toekomst. Maar ik ben me ook bewust van de schade die we met al dat vliegen aanrichten. Vooral in Sao Paulo werd ik geconfronteerd met de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering”, geeft Tom Waes toe.

“Daarom hebben we dit seizoen onze volledige uitstoot gecompenseerd met Green Tripper en CO2logic, door hun South Amazon Forest Protection project in Brazilië te steunen. Dit project beschermt een stuk regenwoud dat bedreigd wordt door de groeiende veeteelt”, gaat Waes verder.

“Het project vermijdt dus de enorme hoeveelheden CO2 die vrijkomen bij ontbossing. En het investeert in duurzaam bosbeheer waardoor lokale gemeenschappen niet enkel ecologisch maar ook economisch te winnen hebben bij het behoud van het bos”, zo probeert Waes zijn volgers te overtuigen.

“Met compenseren is de kous niet zomaar af. We zullen allemaal bewuster moeten omgaan met onze impact op de planeet. Minder uitstoten, daar begint het bij. Compenseren is dus niet perfect, maar het is zoveel beter dan niets

doen”, besluit Tom Waes.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl